Aloittelijan metodi

Särmien orientaatio

Nyt kun kaksi ensimmäistä kerrosta on ratkaistu, alkaa ratkaisu käydä niin vaikeaksi, että on parasta vain opetella ulkoa muutama algoritmi, joilla kuutio saadaan ratkaistuksi. Ensiksi halutaan kääntää viimeisen kerroksen särmät oikein päin eli toisin sanoen halutaan saada seuraavan kaltainen asema:



Tämä vaihe on varsin helppo, sillä tarvittavat siirtosarjat ovat lyhyitä, eikä enää tässä vaiheessa ratkaisua tarvitse edes miettiä itse, kunhan vaan tekee siirtoja ulkomuistista :).


Särmiä on oikein päin aina parillinen määrä, joten mahdolliset tapaukset ovat 0,2 tai 4 oikein päin olevaa särmää. Mikäli sinulla on jo neljä särmää oikein päin, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Jos sinulla on kaksi särmää oikein päin, tee jompikumpi seuraavista algoritmeista riippuen ovatko särmät L:n vai I:n muotoisesti:




Huomaa, että kyseessä on lähes sama algoritmi molemmissa tapauksissa; vain ensimmäinen ja viimeinen siirto ovat erilaisia, eivätkä nekään kovin paljon poikkea.


Jos sinulla sattuu olemaan neljä särmää väärin päin, voit yksinkertaisesti tehdä edelliset algoritmit peräkkäin:



Tässä vaiheessa ei oikein ole muuta opeteltavaa, joten kun särmät on käännetty, voidaan kääntää viimeisen kerroksen kulmatkin oikein päin.